całkowite zachmurzenie 7.58 °C, całkowite zachmurzenie

Youtube

Menu

Prace na finiszu

Poleć: Facebook Twitter Google + Wykop
Pomału końca dobiegają prace budowlane przy budynku dawnego przedszkola na Michałowie. Już wkrótce powstanie tu Centrum Usług Społecznych.
Janusz Mróz
Foto: Janusz Mróz
Przeczytanie artykułu zajmie Ci 1 minutę

W budynku po rewitalizacji będzie prowadzona działalność kulturalno-oświatowa i edukacyjna dla dzieci oraz młodzieży, a także sportowo-rekreacyjna przez TKKF „Michałek”. Inwestycja realizowana jest dzięki pozyskaniu dofinansowania z Unii Europejskiej, budżetu państwa oraz Górnośląsko-Zagłębiowskiej Metropolii. Prace budowlane w obiekcie i na zewnątrz dobiegają właśnie końca, następnie budynek czeka proces odbiorów końcowych. Cały projekt ma zamknąć się do końca grudnia 2020 r.

Zadanie „Utworzenie Centrum Usług Społecznych – adaptacja budynku przy ul. Michałów 6 na potrzeby świadczenia usług społecznych” realizowane w ramach projektu „Rewitalizacja zabytkowego centrum miasta Sławków – ZIT” współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020. Dofinansowanie UE i z budżetu państwa: 1,29 mln zł. Dofinansowanie w ramach Programu działań na rzecz ograniczenia niskiej emisji w roku 2020 z budżetu Górnośląsko – Zagłębiowskiej Metropolii: 700 tys. zł. Reszta pochodzi ze środków własnych miasta.

Widok na urządzenia do ćwiczeń w plenerze

Widoczny parterowy budynek, położony wśród drzew,  z odnowioną elewacją

Wejście do odnowionego budynku - przeszklone drzwi, do których prowadzą schody

Widok na plenerową siłownię. Widoczne urządzenia i fragment odnowionego budynku

 

Wnętrze budynku. Dwaj pracownicy wykonują prace związane z parkietem. Z tyłu widoczna drabina

Widok na wejście do wyremontowanej toalety. Widoczne uchylone drzwi, za nimi toaleta

Widoczny pracownik układający parkiet w jednej z sal. Na ścianie lustra

Odnowiony korytarz, widoczne rury w obudowie, po lewej stronie prostokątne okna

Widok pomieszczenia z urządzeniami do podgrzewania wody. Widoczne rury, na ścianach ślady gipsufoto: Janusz Mróz

 

Poleć: Facebook Twitter Google + Wykop
Drukuj Drukuj do pdf

Polecamy

 Mapa

Mapa

Rozumiem

Ten serwis internetowy wykorzystuje pliki cookies.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Szczegółowe informacje o plikach cookies znajdziesz w "Polityce prywatności"

Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym lub ich usunięcie możliwe jest po właściwym skonfigurowaniu ustawień przeglądarki internetowej. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.